Odobreno zapošljavanje 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u Srbiji

Vlada Srbije je na današnjoj sednici dala saglasnost da se u radni odnos na neodređeno vreme primi 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.
Odobreno zapošljavanje 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u Srbiji
Foto: Pixabay
Vlada u saopštenju navodi da su te negovateljice i zdravstveni radnici tokom vanrednog stanja bili angažovani po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima u ovim ustanovama.
 
"Negovateljice i zdravstveni radnici pokazali su visoku profesionalnost i posvećenost u negovanju i lečenju pacijenata tokom epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolesti kovid-19, a čije je angažovanje neophodno i nakon ukidanja vanrednog stanja, kako bi se sprečile i otklonile posledice ove zarazne bolesti", obrazložila je Vlada Srbija.
  • Medicinska sestra

    30.05.2020 01:07
    Penzionerka
    Tako je u Nemačkoj je 30eura/sat *24h=720evra.
  • Pićuka

    29.05.2020 16:27
    Jadni ti stariji ljudi koji će spasti na te negovatelje. Nemaš kapaciteta da naučiš strani jezik a do diplome dođeš na ovaj ili onaj način. Sve se radi za nesposobne partijske vojnike. Ovako nije bilo ni u socijalizmu.
  • antibot

    29.05.2020 13:48
    Ne verujete?
    Idu izbori... a vlast strahuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija