Isplata drugog minimalca privatnim firmama u četvrtak

Isplata minimalaca zaposlenima kod privatnika koji su se prijavili za ovu pomoć države počeće u četvrtak, 4. juna.
Isplata drugog minimalca privatnim firmama u četvrtak
Foto: 021.rs
Minimalac, koji iznosi nešto više od 30 hiljada dinara, dobiće nešto više od milion radnika, a za tu namenu država će uplatiti 32 milijarde dinara na račune 232.000 preduzeća koja su se prijavila za pomoć.
 
Radnici novac mogu očekivati na svojim računima u petak, 5. juna pod uslovom da im poslodavac novac dobijen od države prebaci na račun.
 
Prvi od tri minimalca isplaćen je u prvoj nedelji maja, a treći ujedno i poslednji minimalac država će uplatiti prve nedelje jula.
 
Preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobijaju po ceo minimalac, a zaposleni u velikim preduzećima po 15.000 dinara po radniku.
  • Alija

    15.06.2020 18:31
    minimalac
    Taj minimalac su radnici zaradili samo su poslodavci nagradjeni da nedaju plate jer taj iynos odbijaju radnicima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija