Er Srbija ne može da finansira dugove?

Er Srbija obavestila je Etihad ervejz partners BV, kompaniju koju je nacionalni prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspostavio da bi finansirao svoje podružnice, da potencijalno neće moći da ispuni svoje dužničke obaveze usled krize izazvane korona virusom.
Er Srbija ne može da finansira dugove?
Foto: 021.rs
Portal Ex-yu aviation prenosi da je Er Srbija u septembru 2015. godine uzela kredit od EAP I BV vredan 52,9 miliona dolara koji na naplatu dospeva u septembru 2020. godine, uz godišnju kamatnu stopu od 6,96 odsto.
 
Pored toga, 20. maja 2016. godine je dogovorila zajam od 63 miliona dolara kod EAP II BV, koji na naplatu dospeva u junu 2021. godine. Kompanije će zbog toga početi pregovore, kako bi pokušali da dođu do rešenja koje bi zadovoljilo obe strane, navodi Nova ekonomija.
 
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nedavno je izjavila da je Er Srbija napravila oko 40 miliona evra gubitka od početka pandemije, koja je na dva meseca prizemljila sve komercijalne letove.
 
Avio-kompanija sa sedištem u Abu Dabiju ima 49 odsto udela u Er Srbiji, dok ostatak kontroliše vlada Srbije.
  • jomo

    08.06.2020 23:41
    propala kompanija
    zarvorite lipove ,duguju mi tri karte sto nisu ispistovali nude vaucere lopovi
  • Mr M

    06.06.2020 18:08
    Znaci arapi em sto nisu nista ulozili, em sto nam iznajmljuju svoje avione po nikad vecoj ceni, em nam daju kredit skuplji od kesh kredita u nekoj od banaka kod nas.. kakva smo mi banana republika. Samo vi glasajte za Vucica 21-og
  • Potresen

    05.06.2020 13:30
    Air Dziberija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.