Aviokompanija iz Dubaija mogla bi da otpusti 9.000 radnika zbog pandemije

Aviokompanija Emirejts (Emirates) je smanjila broj zaposlenih za 10 odsto zbog korona virusa ali bi smanjenje radnih mesta moglo da dostigne 15 odsto odnosno 9.000 zaposlenih, naveo je generalni direktor u izjavi objavljenoj danas.
Aviokompanija iz Dubaija mogla bi da otpusti 9.000 radnika zbog pandemije
Foto: Pixabay
Najveća aviokompanija na Bliskom istoku koja ima flotu od 270 velikih aviona prekinula je aktivnosti krajem marta zbog pandemije. Dve nedelje kasnije nastavila je letenje u smanjenom obimu i planira da saobraća između 58 gradova do sredine avgusta u odnosu na 157 pre zdravstvene krize.
 
Generalni direktor kompanije Tim Klark ranije je ocenio da će biti potrebno do četiri godine da se operacije vrate na "određen nivo normalnosti".
 
Do sada kompanija nije navodila koliko će radnih mesta biti ukinuto, a poslednja otpuštanja obavljena su prošle nedelje.
 
Pre krize kompanija je zapošljavala oko 60.000 ljudi, od kojih 4.300 pilota i 22.000 članova kabinskog osoblja.
 
Klark je rekao da njegova kompanija nije u tako lošem stanju kao druge zbog pandemije i da je kriza pogodila "Emirejts" u trenutku kada je bila na putu da zabeleži jednu od najboljih godina od kada postoji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija