Ilon Mask pretekao Vorena Bafeta na listi najbogatijih ljudi sveta

Vrednost imovine Ilona Maska u petak je prerasla vrednost imovine Vorena Bafeta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.
Maskovo bogatstvo u petak je naraslo za 6,07 milijardi dolara, objavio je Bloomberg News, nakon rasta deonica od 10,8 odsto ovog proizvođača električnih automobila.
 
Vrednost Bafetove imovine je smanjena ranije ove nedelje kad je u humanitarne svrhe donirao približno 2,9 milijardi dolara vrednih deonica konglomerata "Berkshire Hathaway Inc" četiri humanitarnim organizacijama i fondaciji Bila i Melinde Gejts, što je poslednji, ali ne i najveći doprinos u sklopu njegovog plana da podeli svoje bogatstvo.
 
Osnivač Amazona Džef Bezos najbogatiji je čovek na svetu sa 179 milijardi dolara, a suosnivač "Microsoft-a" Bil Gejts je drugi sa 116 milijardi dolara.
 
Deonice Tesle skočile su za 500 odsto tokom protekle godine nakon što je kompanija povećala prodaju Modela 3.
  • WB

    13.07.2020 16:03
    Warren Buffet je dosta prijatan i pametan covek, ima dosta citata koji su vrlo poucni i mogu se koristiti i u svakodnevnom zivotu. Vrlo prijemciv covek, koji je prvim milionom kupio, zatvorio i radnicima koji su radili u rudniku u kojem je radio i njegov otac, podelio otpremnine. Lep gest. Bez obzira na procenjenu vrednost, investicije, jos uvek zivi u svojoj kuci u Omahi. Vredi ga ispratiti ponekad.
  • 222333

    12.07.2020 11:28
    Berza je komedija,
    nista od toga nisu prave pare, vec samo procenjena vrednost.

    On sutra ne moze da to proda i izvuce gotovinu,
    jer ce i vrednost odmah pasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.