Odmaralište "Vojvodina" nije prodato ni za milion evra nižu cenu

Prodaja odmarališta "Vojvodina" u Igalu nije uspela ni nakon drugog oglasa po milion evra nižoj ceni, koju su ponudili Pokrajinska vlada i Privredna komora Vojvodine.
Rok za podnošenje ponuda bio je 6. jul.
 
Zainteresovanih kupaca je bilo, međutim epidemija virusa uticala je na potencijalne kupce da, za sada, "odustanu" od kupovine.
 
Vlasnici, nakon poslednjih parlamentarnih izbora u Srbiji, očekuju formiranje nove Vlade, nakon čega će doneti odluku da li će odmaralište biti ponovo nuđeno na prodaju na trećem tenderu i pristupačnijoj ceni, saznaje Radio Jadran.
 
Prvi tender za prodaju odmarališta oglašen je sredinom marta po ceni od 4,7 miliona evra. Interesovanje za kupovinu iskazalo je tada petoro kupaca, međutim, smatrali su da je cena nekretnina previsoka, s obzirom da su potrebna ulaganjau kompleks.
 
Pokrajinska vlada i Privredna komora Vojvodine zatim su sredinom juna oglasile drugi tender i za milion evra spustili cenu, odnosno na 3,7 miliona.
 
Ponuđen je hotel površine 421 m2 u osnovi i poslovni prostor ugotiteljstva površine 365 m2 na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla.
 
Prodajom je obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla prodavao se hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m2. Takođe, i drugi hotel - trospratna zgrada površine u osnovi 1.065 m2. Ova celina podrazumeva i dvorište od 2.589 m2 i zemljište pod objektima.
 
Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača bila je visina ponuđene kupoprodajne cene. Zainteresovani je trebalo da uplate i depozit od 10 odsto od početne prodajne cene ali epidemija je stopirala prodaju "Vojvodine" kao i mnogih drugih nekretnina.
 
Prodaja je oglašena sa teretom spora, koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore po tužbi "Igaloprometa", radi utvrđivanja prava suvlasništva nad hotelom, sa poslovno-ugostiteljskim prostorom i dvorištem.
 
Postoji i opterećenje sa vremenski ograničenim pravom korišćenja 19 smeštajnih jedinica hotela, u korist Ministarstva finansija Srbije, Poreske uprave i Regionalnog centra Novi Sad.
  • Velki Bečkerek

    28.07.2020 02:45
    'iljadarka
    @Darko; evo, ja nudim 1.000,00 ojra. Još samo nas trihiljade sedamstoro...
  • Darko

    27.07.2020 19:18
    Predlog
    Predlažem da građani Vojvodine sakupe novac i da otkupe ovaj hotel. Da imamo za nas, i našu decu. Vojvođanski hotel u Igalu.
  • zunzara

    26.07.2020 19:47
    Ma nema problema
    Kada cena bude spuštena dovoljno javiće se neki "rođa" i žrtvovati se za opšte dobro. Pa to je već i vrapcima jasno. I ne daj bože da se neko prevari da pre toga ponudi neku bolju ili ne daj bože normalnu cenu, poješće ga mrak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.