Tviter zainteresovan za kupovinu TikToka

Tviter se obratio kineskoj kompaniji Bajt Dens, vlasniku TikToka, kako bi izrazio interesovanje za preuzimanje američkih operacija te aplikacije za deljenje video-snimaka, prenosi Rojters, dok eksperti izražavaju sumnju po pitanju sposobnosti Tvitera da prikupi finansije neophodne za potencijalni sporazum.
Tviter zainteresovan za kupovinu TikToka
Foto: Pixabay
Daleko je od izvesnog da će Tviter biti u mogućnosti da nadigra Majkrosoft korporaciju i obavi sve u roku od 45 dana, koji je američki predsednik Donald Tramp dao Bajt Densu da postigne sporazum o prodaju, navode izvori Rojtersa.
 
Vest da su Tviter i TikTok u preliminarnim razgovorima i da je Majkrosoft i dalje predvodnik u trci za preuzimanje američkih operacija te aplikacije, preneta je ranije u Vol strit žurnalu.
 
Tviter ima tržišnu vrednost od oko 30 milijardi dolara, što je skoro identično kao procenjena vrednost imovine TikToka koja bi trebalo da bude preuzeta, što, prema izvorima, znači da bi Tviter morao da prikupi dodatni kapital za finansiranje sporazuma.
 
"Tviteru će biti teško da prikupi dovoljno finansijskih sredstava za sticanje makar američkih akcija TikToka. Nema dovoljno kapaciteta za pozajmljivanje", rekao je Erik Gordon, profesor Univerziteta u Mičigenu.
 
Prema njegovom mišljenju, ako Tviter pokuša da sastavi grupu investitora, uslovi će biti teški. Navodi da bi akcionari Tvitera možda više voleli da se menadžment usredsredi na svoj postojeći posao.
 
TikTok se našao pod udarom američke administracije zbog zabrinutosti po pitanju nacionalne bezbednosti, u vezi sa prikupljanjem podataka. Ranije ove nedelje, Tramp je uveo sankcije kineskim vlasnicima aplikacija ViČet i TikTok, zaoštravajući dodatno tenzije između dve zemlje.
 
Tramp je rekao ove nedelje da će podržati napore Majkrosofta da kupi američke operacije TikToka, ukoliko vlada SAD dobije "znatan deo" koristi od toga. Majkrosoft je saopštio da mu je cilj da zaključi pregovore o sporazumu do sredine septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija