Slovenci nisu dostavili kompletnu dokumentaciju za Komercijalnu banku

Narodna banka Srbije potvrdila je za "Novosti" da je postupak po zahtevu NLB za sticanje vlasništva u Komercijalnoj banci posle više od šest meseci i dalje u toku, jer kompletna dokumentacija nije stigla u centralnu banku Srbije.
Slovenci nisu dostavili kompletnu dokumentaciju za Komercijalnu banku
Foto: 021.rs
Rok za rešavanje zahteva je 60 dana od kada podnosilac zahteva, odnosno NLB dostavi urednu dokumentaciju, a to još nije slučaj.
 
Po zakonu, do finalizacije transakcije moraju da budu pribavljene obavezne regulatorne dozvole i saglasnosti Evropske centralne banke, Banke Slovenije i NBS.
 
Sredinom juna Nova ljubljanska banka je podnela zahtev NBS za sticanje direktnog vlasništva, koje će joj omogućiti više od 50 odsto glasačkih prava u Komercijalnoj banci.
 
Dogovor o prodaji Komercijalne NLB banci postignut je krajem februara, a NLB se obavezala da kontrolni paket od 83,2 odsto akcija plati 387 miliona evra.
  • NS

    10.09.2020 18:42
    Odgovor
    Pa nasima je kratka pamet. Koliko su para maznuli od gradjana SFRJ. I sa Hrvatima jos nisu rascistili racune. Nase mazge prodaju Zmagi. E Crni Grujo!
  • Odmah

    10.09.2020 16:58
    stornirati
    prodaju. Duguju mi štednju iz SFRJ. Banku ostaviti u domaćem vlasništvu.
  • khm

    10.09.2020 13:50
    Ne znam kako je u ostatku regiona ali u BIH je NLB banka najgora banka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.