Nemački proizvođač kamiona deli 9.500 otkaza

Nemački proizvođač kamiona i autobusa MAN objavio je da će ukinuti do 9.500 radnih mesta u matičnoj zemlji i u Austriji kako bi smanjio troškove i prebrodio "korona krizu".
Nemački proizvođač kamiona deli 9.500 otkaza
Foto: Pixabay
Otkazi bi trebalo da povećaju MAN-ove prihode za 1,8 milijardi evra do 2023, navodi se u saopštenju MAN-a, člana Folksvagenove grupe Traton.
 
Plan smanjenja troškova uključuje i reorganizaciju MAN-ove razvojne i proizvodne mreže.
 
Fabrike u austrijskom gradu Štajpu, kao i u Plauenu i Vitliču u Nemačkoj, mogle bi biti u potpunosti zatvorene, stoji u saopštenju.
 
Najava otkaza nije nikoga iznenadila budući da je MAN-ovo poslovanje ocenjeno preskupim i pre krize zbog pandemije.
 
Očekuje se da će obustava proizvodnje, poremećaji u globalnim lancima nabavke i pad potražnje u vreme pandemije koštati globalnu automobilsku industriju milijarde dolara u ovoj godini.
 
MAN je i pre pandemije prognozirao pad isporuka u ovoj godini za 10 do 20 odsto.
  • Mugabe

    12.09.2020 09:12
    Ni jedan komentar ili pljuvanje Angele Merkel kako ne zna da vodi drzavu.. Da je u pitanju Srbija vec bi bilo 500 komentara. Cudan smo mi narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija