Britanska avio-kompanija pred bankrotom, procureli snimci o finansijskoj situaciji

Britanska lou-kost avio-kompanija Izidžet na ivici je propasti, piše SEEbiz.
Britanska avio-kompanija pred bankrotom, procureli snimci o finansijskoj situaciji
Foto: Pixabay
To tvrdi sindikalni predstavnik u ovoj kompaniji Martin Entvisl u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara Bi-Bi-Si-ja, na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji, prenosi SEEbiz.
 
Bi-Bi-Si je objavio da je komentar snimljen nakon što se Entvisl sastao sa finansijskim direktorom kompanije Endruom Fajndlejem.
 
Izidžet je demantovao ove tvrdnje rekavši da situacija nije tako loša.
 
Sastanak sindikalca Entvisla i još tri predstavnika sindikata sa upravom kompanije održao se navodno pre dve nedelje. Entvisl je na tom sastanku rekao kako je stanje u kompaniji vrlo loše i da kompanija doslovno visi o koncu.
 
"Ako idućeg leta ne ostvarimo bolje rezultate, svi ćemo ostati bez posla", rekao je Entvisl u snimku koji se proširio nakon što je poslat članovima sindikata u nameri da dobiju veću motivaciju na poslu.
 
Entvisl smatra da kompaniju čeka neugodna zima, u kojoj ni na vrhuncu sezone kompanije u Velikoj Britaniji neće moći da napuni više od 90 aviona dnevno.
 
"Avioni su parkirani u svoje matične baze, a u nekima od njih stanje je katastrofalno i nećemo imati više od 50 odsto popunjenosti", rekao je on.
 
Izidžet je ranije najavio zatvaranje svojih baza u Njukaslu kao i na dva londonska aerodroma Sautend i Stansted.
  • Nije to lose

    27.09.2020 22:44
    Manje seljobera na aerodrumima kao u stara dobra vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.