Er Srbija isplatila sve svoje obaveze prema EA Partnersu

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je isplatila sve svoje preostale obaveze prema EA Partnersu u iznosu od 57,62 miliona dolara po osnovu dugoročnog kredita, koji je uzet 2015. godine, a juče je dospeo na naplatu.
Er Srbija isplatila sve svoje obaveze prema EA Partnersu
Foto: 021
Kompanija navodi da je novac za isplatu preuzetih obaveza obezbedila samostalno, zahvaljujući odgovornom poslovanju pre pandemije virusa korona, kao i opsežnim merama štednje i racionalizacije poslovanja na svim nivoima.
 
"Bez obzira na te okolnosti i na činjenicu da od sredine marta do druge polovine maja nije mogla da obavlja komercijalne putničke letove, kompanija do današnjeg dana nastavlja da redovno izmiruje sve obaveze prema kreditorima i dobavljačima u zemlji i inostranstvu", dodaje se u saopštenju.
 
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je odlična vest što je srpska nacionalna avio-kompanija uspela samostalno da izmiri sve svoje preostale obaveze prema kreditoru. To znači, kako je rekao Mali, "da se tom kompanijom upravlja odgovorno i na pravi način, baš kao što mi sa druge strane upravljamo i državnim finansijama".
 
On je dodao da je za jednu državu od izuzetnog značaja da ima svoju nacionalnu avio-kompaniju, što se najbolje vidi po izdašnoj pomoći koju su sve najmoćnije države sveta izdvajale kako bi spasile svoje kompanije.
 
"Srbija će uvek stajati uz svoju nacionalnu avio-kompaniju, a ukoliko bude bilo potrebe, pružićemo joj neophodnu pomoć. Ipak, drago mi je što su obaveze po osnovu ovog kredita uspeli da izmire samostalno", rekao je Mali.
 
Podsetio je da je ta kompanija kargo letovima prevezla neophodnu medicinsku opremu iz celog sveta i naveo da veruje da će nastaviti da radi dobar posao po završetku teške pandemije koja je zadesila ceo svet.
  • miki

    29.09.2020 16:57
    Ajde !
    Taman pare koje duguje aerodromu i državi !
  • braka

    29.09.2020 12:14
    Krediti
    Pa zato smo u zadnjih šest (6) meseci zaduženi, podigli kredita, preko pet (5) milijardi dolara.
  • EvoOvako

    29.09.2020 08:05
    OstajePitanje
    Da li novcem srpskih poreskih obveznika ili novcem Etihada?
    Mislim da je svima jasan odgovor na to pitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.