Fondacija Bila Gejtsa sa 16 firmi radi na vakcini protiv korone

Fondacija osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i njegove supruge Melinde potpisala je sporazum sa 16 svetskih farmaceutskih kompanija o saradnji na proizvodnji vakcina protiv Covid-19.
Kako je danas saopštila Fondacija, mnoge od tih kompanija odreći će se profita od tih vakcina i saglasile su se da sarađuju na planu razvoja sredstava za lečenje zaraze virusom korona.
 
Takođe, one će obezbediti da stanovništvo širom sveta ima pristup vakcinama, kao i najnovijim testovima na Covid-19 i novim metodama lečenja te bolesti, što je, kako se navodi, do sada nezabeleženo.
 
Pristup ovih kompanija predstavlja signal vladama zemalja donatora da je farmaceutska industrija voljna da odigra svoju ulogu u ovom procesu, a sada je, kako se ističe u saopštenju Fondacije Bila i Melinde Gejts, trenutak da reaguju donatori.
  • Dex

    01.10.2020 10:37
    Sad ce hejteri..
    Sad će svi da graknu kako je zli Bil ubacio nešto u vakcinu, i besplatno je deli da bi se to nešto raširilo... Baš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.