Nastavljena proizvodnja u "Fijatu"

U fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA) nastavljena je proizvodnja modela "500L" posle pauze koja je trajala od 9. do 20. oktobra zbog upućivanja proizvodnih radnika na plaćeno odsustvo, rečeno je danas u sindikatu "Nezavisnost" FCA.
U sindikatu "Nezavisnost" fabrike FCA agenciji Beta je rečeno da su radnici od juče ponovo na radnim mestima, kao i da nema zvaničnog obaveštenja za radnike od rukovodilaca o eventualnom novom prekidu rada.
 
Međutim, predsednik tog sindikata Zoran Stanić kazao je da ima saznanja preko dobavljača, koje FCA obaveštava, da će se do kraja ovog meseca raditi samo još do četvrtka 22. oktobra, a od petka se očekuje novo plaćeno odsustvo do početka novembra.
 
Prema Stanićevim rečima, prekida će biti i u novembru i decembru.
 
On smatra da će FCA u Kragujevcu u 2020. godini imati ukupno oko 60-ak radnih dana.
  • Burga

    24.10.2020 15:55
    @dobrivoje
    Može, ali da ti radnici ne gledaju u tuđi tanjir i čekaju da im "država" (ti. svako od nas pojedinačno, kroz poreze i doprinose) udeli nešto kad se FCS ugasi
  • zoki

    22.10.2020 18:37
    Znaci pocinju da rade 20-og a prekidaju 22-og, divno . gasite vec jednom tu fabriku i da vidimo sta pise u ugovoru
  • Saša

    22.10.2020 15:37
    Re: $$
    Verujte da je radnicima u FIAT-u najgore, jer ako ne dobiju nov model, džabe im što sada dobijaju platu, iako ne rade. Lako može da se desi da dobiju otkaze svi. Najbolje im je bilo dok su radili tri smene u turnusu. Kada ima posla, onda se za zaposlenje ne brineš. Nažalost država nije zainteresovana da pogura da u Kragujevcu počne proizvodnja nekog novog modela. To nije fabrika koju je trenutna vlast dovela i ne osećaju apsolutno nikakvu odgovornost za nju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija