Usvojen program za subvencije turizmu u vrednosti 150 miliona dinara

Vlada Srbije je danas usvojila program za podršku turizmu u vrednosti 150 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Usvojen program za subvencije turizmu u vrednosti 150 miliona dinara
Foto: Pixabay
Na osnovu tog Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, Ministarstvo je odmah raspisalo javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra.
 
Ministarka Tatjana Matić je rekla da očekuje da će uskoro biti razmatrana i inicijativa resornog ministarstva za smanjenje poreza na dodatu vrednost u ugostiteljstvu.
 
"S obzirom na štetu koju je turistički sektor pretrpeo važno je da reagujemo brzo, kao i sa prethodnim merama olakšice, i da podržimo turizam naročito imajući u vidu da je u pitanju jedna od naših najperspektivnijih privrednih grana", istakla je Matić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija