U budžetu za 2021. planirane subvencije za Fijat, Er Srbiju, Linglong...

Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara, među kojima su Fijat i Er Srbija.
U budžetu za 2021. planirane subvencije za Fijat, Er Srbiju, Linglong...
Foto: 021.rs
Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja. 
 
Sredstva su, između ostalog, namenjena za sprovođenje ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju između Republike Srbije i Fijata, i ugovora o osnivanju Er Srbije.
 
Za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije subvencije su namenjene za Džonson elektrik Niš, Kromberg i Šubert Kruševac, Eseks Zrenjanin, ZF Srbija Pančevo, MTU Beograd, Henkel Srbija Beograd, Linglong Zrenjanin, Planinku Kuršumlija, Hemijsku industriju Nevena Beograd i druge.
 
Sredstva za subvencije su, kako se precizira, namenjena za izmirenje preuzetih obaveza iz Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.
 
U predloženom budžetu ne navode se konkretni iznosi subvencija za svako privatno preduzeće kome su ta sredstva namenjena.
  • X

    23.11.2020 01:57
    znači zato terate da radnici i sa koronom mora da rade po fabrikama. nepreDNO
  • rale

    22.11.2020 18:31
    Zamisli postoji negde hotel sa 5 zvezdica gde je smeštaj besplatan, sve što treba da uradiš je da se prijaviš, šetaš po hotelu, ideš u restoran da jedeš i mašeš osoblju nasmejan i to ti je to. A osoblje i hotel srećni što imaju goste. Eto to je Srbija sa stranim investitorima.
  • Vlada

    22.11.2020 17:46
    Vlast, direktno protiv svoje privrede! Kako to nazvati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.