Udruženje turističkih agencija ponovo traži minimalce i za vlasnike preduzetničkih firmi

Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) ponovo je pozvalo Ministarstvo finansija da najavljenu pomoć od jednog minimalca obezbedi i za vlasnike preduzetničkih firmi u ugroženim delatnostima jer su i oni radnici i isplatili su doprinose i poreze na svoju zaradu.
Udruženje turističkih agencija ponovo traži minimalce i za vlasnike preduzetničkih firmi
Foto: Pixabay
U saopštenju UTAS-a navedeno je da se ispostavilo da preduzetnici nemaju prava na pomoć, već samo zaposleni u njihovim firmama, a od tih istih preduzetnika se očekuje da ne otpuštaju radnike i da državi plate više od onoga što će država isplatiti u vidu jednog minimalca.
 
"Zabrinjavajuće je i što su iz ove pomoći izostavljene i druge jednako ugrožene delatnosti, kao što su prevoznici i turističke agencije kojima je to poddelatnost, te turistički vodiči", naveo je UTAS uz ocenu da je takav vid diskriminacije nedopustiv.
 
Dodali su da turističke agencije nisu dobile nikakvu sektorsku pomoć do sada, a naročito ne bespovratnu, a da su sve dosadašnje isplate minimalaca ili njegovog dela, bile uslovljene zabranom otpuštanja pa će se na kraju u budžet sliti više novca po osnovu poreza i doprinosa na te plate nego što je iz budžeta isplaćeno.
  • Aman neka puknu vise

    13.12.2020 19:01
    Lopine
    Zasto da dobijaju pomoc? Ne rade nista, a pokrali su narod. Vise niko normalan nece uplacivati nista preko agencija, jer su nas pokrali.
  • Ste

    13.12.2020 14:30
    @Aleksandar
    Kazes opljackali, ok. Ja se iskreno kajem sto agencije nisu proglasile bankrot, a onda se svi putnici naplate iz stecajne mase koja je uglavnom 3-4000 dinara. SVE BI PARE PROPALE! Ne vidis dalje od nosa
  • Vladica

    13.12.2020 13:52
    Aleksandre
    Prvo imali ste agencije koje su Vas Putnike vodile da vide Veneciju za 39 eura . Drugo Aleksandre Nije Vlada Srbije donela tu meru vec ceo Svet pametnjakovicu . Trece agencije su glupo resenje donele , samo su trebali da kazu kao osiguranja sto rade, u slucaju pandemije, rata, zemljotresa nema isplate stete. Sta sad ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.