Firma objavila: Momentalni otkaz onome ko se vakciniše protiv korone

Uprava preduzeća "Krovovi Mentrup" iz Nemačke objavila je na Fejsbuku saopštenje da, ako se neko od zaposlenih vakciniše - dobija momentalni otkaz.
Firma objavila: Momentalni otkaz onome ko se vakciniše protiv korone
Foto: Pixabay (ilustracija)
U tekstu te firme je pisalo da "ko dopusti da mu ubrizgaju nepouzdane vakcine, osporene od brojnih stručnjaka u svetu, ugrožava stabilnost poslovanja preduzeća", prenosi sajt nasiusvetu.com.
 
"Mi snosimo odgovornost za sve zaposlene. To podrazumeva postojan promet, plate na vreme...Odbijamo eksperimente s proizvodnim kapacitetima svog preduzeća zarad farmaceutske industrije. U tom pogledu obučavamo svoje zaposlene i na to im skrećemo pažnju. Mi smo ekipa koja radi zajedno. Svi imamo zadatak da svoje preduzeće, porodice i porodice zaposlenih, stabilno sprovedemo kroz ovu privrednu krizu. Ko to ne razume, moraće da potraži posao negde drugde. Hvala na pažnji", pisalo je u tekstu ove firme.
 
Posle kritika, vlasnik preduzeća je obrisao objavu.
 
"Moj stav povodom prethodne objave - srdačno se zahvaljujem svima, i mislim to ozbiljno. Živimo u vremenu kad se sve prihvata nekritički. Na starim i bespomoćnim ljudima vrši se vakcinacija, i bez stručnog objašnjenja, pritom, zapravo, ni ne znajući posledice po čoveka. Prihvata se da ministri preko stručnih branši prosto odluče da se morate vakcinisati ili ostajete bez posla. Imam najbolje zaposlene koje poslodavac može poželeti. Nikome od njih nisam zabranio vakcinisanje (što kod svih ne bi ni bilo neophodno), niti ga postavio kao obavezu. To neću činiti ni ubuduće, jer to ionako nije na meni. U petak smo to razjasnili sa zaposlenima i obrazložili objavljeno saopštenje", napisao je vlasnik.
 
Dodaje da "niko nema pravo da nekom protiv sopstvene volje uskraćuje vakcinaciju, a pogotovo da mu je nameće".
 
Prema pisanju Špigla, prvobitna, obrisana objava šerovana je za dan 3.000 puta i imala 9.000 lajkova.
 
Sličan slučaj desio se i u Austriji gde je firma, koja se takođe bavi postavljanjem krovova, postavila oglas da traži radnike uz zahtev da se oni koji su se vakcinisali protiv korone ili planiraju to da učine, ne prijavljuju, ali je i taj oglas obrisan, preneo je portal Hojte.
  • Candrika

    26.01.2021 02:48
    Corona Crew
    Ма ајде. А шта ће да ради кад му се појави корона у фирми?
  • Liman

    25.01.2021 17:40
    Ko se javlja
    Antivakseri sa svojim glupostima.. Pazite i da ne padnete sa ravne ploče. Vaš nivo je 15 vek. Moroni.
  • napokon

    25.01.2021 13:35
    razum
    pocelo je..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.