Džef Bezos odlazi sa mesta generalnog direktora Amazona

Džef Bezos odlazi sa funkcije generalnog direktora Amazona, a na toj poziciji će ga zameniti glavni izvršni direktor AVS-a Endi Džesi, koji će dužnost preuzeti u trećem kvartalu ove godine, saopštila je američka kompanija za onlajn trgovinu.
Džef Bezos odlazi sa mesta generalnog direktora Amazona
Foto: Youtube screenshot (Summit)
Bezos će preći na mesto izvršnog predsednika borda direktora Amazona, prenosi CNBC.
 
Bezos je osnovao Amazon 1994. godine i od tada ga je od e-knjižare pretvorio u mega onlajn trgovinu na malo koja prodaje i isporučuje sve vrste proizvoda širom sveta.
 
U januaru prošle godine, Amazon je premašio tržišnu vrednost od milijardu dolara pod Bezosovim vođstvom. Sada vredi više od 1,6 biliona dolara.
 
Džesi se pridružio Amazonu 1997. godine, gde vodi Amazonov tim veb usluga u klaudu od njegovog osnivanja.
 
"Uzbuđen sam što mogu da najavim da ću u trećem kvartalu preći na mesto izvršnog predsednika Amazonovog odbora i što će Endi Džesi postati generalni direktor", naveo je Bezos u pismu zaposlenima.
 
Dodao je da namerava da kao izvršni predsednik svu energiju i pažnju usmeri na nove proizvode i inicijative, i poručio da će Džesi "biti izvanredan vođa" koji uživa njegovo puno poverenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.