OMV prodaje 120 benzinskih pumpi

Austrijska grupacija OMV odlučila je da proda svojih 120 benzinskih pumpi u Sloveniji u okviru tekućeg programa "deinvestiranja" od dve milijarde evra.
OMV prodaje 120 benzinskih pumpi
Foto: 021.rs
Najava dolazi nakon što je OMV prošle godine rasprodao 300 benzinskih pumpi u Nemačkoj. Kompanija je takođe prodala 51 odsto udela u filijali gasne logistike Gas Konect Austrija i svoje prethodno poslovanje u Kazahstanu.
 
Prema saopštenju, već potpisane transakcije prodaje doneće ove godine više od milijardu evra.
 
Osim prodaje benzinskih pumpi u Sloveniji, drugi paket prodaje takođe uključuje prodaju azotne poslovne jedinice filijale Borealis.
  • Omg

    09.02.2021 10:07
    @Miksn
    A gde ces da punis baterije elektricnih automobila, genije?
    Sa realnim (i dalje malim) dometima baterija, bice potrebna jos gusca mreza stanica.
  • Miksn

    08.02.2021 13:57
    Pamet
    Pametni ljudi. Sve prelazi na struju i na vreme uzimaju novac i izlaze iz tog biznisa. Samo poplupismeni se zalecu da kupe pumpe. Norveska planira da od 2025 ima sve automobile.na elektrixnu energiju. Automobilska industrija se masovno priprema za elejtricne aute. Tako da nam pumpe u buducnosti nece trebati.
  • Mile rent-a mozak

    08.02.2021 02:39
    Ne sećam se ko je sve bio kod Pacolija na jahti, ali evo idealne prilike za povoljne transakcije. Možda država subvencionira kupovinu na primer konzorcijumu Knez petrola i Pižon transa. Raznih opcija ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.