Mali: Od 28. aprila prijava građana za pomoć od 60 evra, od 1. marta za poslodavce

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.
Mali: Od 28. aprila prijava građana za pomoć od 60 evra, od 1. marta za poslodavce
Foto: 021.rs
Mali, koji je na RTS prisustvovao finalnom izvlačenju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", rekao je da će svaki punoletni građanin dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru. Naveo je da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra, što je uz pomoć od 60 evra namenenoj svim punoletnim građanima, ukupno 110 evra.
 
Ministar je rekao da će tri puta po 50 odsto minimalne zarade biti namenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća.
 
"Skoro milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50 odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, sektor turizma, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče”, rekao je Mali.
 
Prijava za tri isplate po 50 odsto minimalca je, kaže ministar, jednostavna putem formulara na sajtu Poreske uprave. Mali je rekao da je trećim paketom mera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 evra po autobusu, kao i pomoć hotelijerima.
 
Naveo je da je predsednik Aleksandar Vučić juče najavio posebnu pomoć za naše sugrađane na KiM.
 
"I tu pomoć ćemo uključiti u treći paket", dodaje Mali.
  • miroljub671@gmail.co

    20.04.2021 22:16
    Prevaranti
    Za pomoc od 60e mogu svi da se prijave koji su na birou zakljucno sa danasnjim danom. Izjavio Sinisa mali. Mali pisem malim slovima zato sto mu to nije prezime nego sinonim koji ide uz njegov karakter. Zasto niste obavestili gradjane koji je to "zakljucni dan"? Zato sto bi se prikazalo pravo stanje nezaposlenosti u Srbiji. Ja pita,ja i odgovaram. A znate dan kada ce Srbija pobediti koronu. Zakupili ste sve bilborde u Srbiji za mesec jun. Da na svima pise Srbija pobedila koronu. Sram vas bilo. Obmanjujete narod i glumite dobrocinitelje. Covek preduzetnik koji je uzeo paket pomoci za radnike i preduzece. Naterali ste ga da vrati sve do zadnjeg dinara i oterali mu firmu u stecaj i ostavili jos nekoliko porodica bez hleba samo zato sto mu je radnik preminuo od korone. Jer je taj radnik povukao onih 10% koje nije smeo da otpusti. Ali on ga nije otpustio covek je umro. Mogu da umru i ovi ostali gladni sada zajedno sa njim zahvaljujuci vasim pomoci. Ne zaboravite da Bog sve vidi. A ja vam zelim da sve sto ste "zaradili" za vreme mandata date za hemioterapije i umrete u mukama. Vas verni pratioc.
  • Mučenik

    28.02.2021 11:47
    DRŽAVA JE PENZIONERIMA MAĆEHA
    Ministar Mali može biti muštuldžija radnicima, a "ubica ili grobar" penzionera. Prosečna plata u 2020. godine je porasla za 6.151 dinara , a penzija je narasla za krompir, tj. za čitavu nulu dinara. Prosečna penzija (27.767,63 dinara ili 236 евра) dostiže jedva 42.01% prosečne neto plate (66.092 dinara ili 562 evra), a kada su radikalizovani naprednjaci došli na vlasti taj procenat je iznosio 70%, žto znači da su penzionere ojadili za oko 30% za vreme svoje vladavine do sada. Tako treba penzionerima, oni samo su glasačka mašina predsedniku, za drugo mu i ne trebaju. Četiri godine otimao penzije, a sada je gura u sunovrat. Preživeće penzioneri, i pored njihovog ekonomskog sunovrata i rast troškova življenja, no kako, na žalost, samo se oni pitaju, a ne Mali i ΛV i neka im služi na i za čast. Uplata penzionerima 110 evra, a da penzioneri budu omraženi kod građanstva koji će primiti 60 evra, a sve skupa je samo bacanje ljudima magla u oči i zamajavanje. Od otetih penzija i smanjenje penzija koje sprovodi vođa ΛV ima za cilj da smanji broj penzosa. Svaka mu čast na (ne)ljudkosti, kojom raspolaže. Penzosi mu služe iskljućivo, bar za sada, kao njegova živa glasačka mašina
  • N.Sad

    28.02.2021 10:54
    @ Penzioner. Mi ćemo vas i državu tužiti zbog viška koji ste dobili. Malo malo pa neki novac se daje penzionerima. Nemam ništa protiv toga da taj novac ide u prave ruke a ne u ruke ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.