Đaci iz Niša pokreću sajt na kojem će pekare oglašavati neprodate proizvode

Učenička kompanija "Nova forte" iz Niša pokrenuće sajt putem kojeg će pekare svakodnevno moći da oglašavaju podatke o neprodatim proizvodima, a građani će moći da ih kupe po sniženim cenama.
Đaci iz Niša pokreću sajt na kojem će pekare oglašavati neprodate proizvode
Foto: 021.rs
Tu kompaniju su formirali učenici prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković", da bi pomogli socijalno ugroženim građanima.
 
Učenica i direktorka marketinga kompanije "Nova forte" Lara Tajem rekla je za agenciju Beta da će taj sajt biti pokrenut sredinom aprila ili najkasnije krajem meseca.
 
"Nakon što ih rezervišu preko sajta, građani će moći da odu u pekaru i kupe proizvod po sniženoj ceni. Svi proizvodi će koštati 40 dinara, bez obzira da li su prethodno koštali 200 ili 150 dinara", objasnila je ona.
 
Tajem je dodala da će se nakon rezervacije, na sajtu automatski smanjivati broj proizvoda u ponudi.
 
"Ovim putem pomoći ćemo socijalno ugroženim građanima, ali i rešićemo problem bacanja viška neprodatog peciva u pekarama", istakla je ona.
 
Učenička kompanija "Nova forte" ima generalnog direktora, to je učenica Milica Stojanović, direktor proizvodnje je Strahinja Todorovski, koji je napravio sajt za oglašavanje pekarskih proizvoda, a Jana Nikolić je direktor finansija i zadužena je za saradnju sa pekarama i oglašavanje proizvoda.
 
Profesorka Gimnazije "Bora Stanković" Ana Veljković rekla je da su učenici formirali dve učeničke kompanije - "Nova forte" i "Eko Lim".
 
"Nova forte" će konkurisati za nagradu na republičkom takmičenju đačkih kompanija koje realizuje organizacija "Dostignuća mladih u Srbiji".
  • Zorica

    01.04.2021 17:53
    Bravo, djaci!
    Deca su nam zaista dobra i plemenita! Želim vam da ova ideja zaživi i da bude podstrek i primer i drugima koji mogu da pomognu u ovim komplikovanim vremenima!
  • Joki

    31.03.2021 16:35
    edgenijalci
    Sirotinja ce gladna cekati vece slusajuci muziku da bi navece sa svojih kompjutera internetom pogledali kifle na akciji hahahahahaha
  • Zvoncica

    31.03.2021 15:24
    Bravo!
    Ovo je toliko sjajna ideja! Deco svaka vam cast, retki su takvi kao ato ste vi! Zelim vam svima svako dobro,bi nadam se da ce biti vise ovakvih kao sto ste vi! ♡♡♡

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.