Mali: Nagrada od 3.000 dinara za vakcinisane biće isplaćena do 20. juna

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će svi koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja moći da se za dodatnu pomoć od 3.000 dinara prijave od 1. do 15. juna, kao i da dobiju taj novac do 20. juna.
Mali: Nagrada od 3.000 dinara za vakcinisane biće isplaćena do 20. juna
Foto: 021.rs
Mali je rekao da će sutra biti usvojena uredba o toj pomoći na vladi, kao i da će se građani prijavljivati na isti način kao i za pomoć od 60 evra, preko sajta Trezora.
 
"I svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. Najstariji građani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra", naveo je Mali gostujući na TV Pink.
 
Ističe da je cilj da se podstaknu građani da se što više vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu. Mali je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima.
 
Kaže da penzioneri, njih 1,633 miliona, sutra dobijaju prvih 30 evra pomoći. Mali je dodao da se preko Kol centra za pomoć prijavilo više od 12.000 građana, kao i da je do sada ukupno prijavljeno 3,35 miliona. 
 
Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci u iznosu od 3.000 dinara građanima koji su se vakcinisali protiv korona virusa.
 
Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati, saopšteno je ranije iz vlade. Prema toj odluci, svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u našoj zemlji do 31. maja, imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.
 
Rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo prijave imaće svi građani Srbije stariji od 16 godina.
 
Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji - Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V.
  • Vlada

    06.05.2021 09:47
    Svako
    Normalan treba da se vakcinise I bez nagrade.Ovako jos bolje
  • 1111

    05.05.2021 21:03
    Poniženje!
  • NS Gari

    05.05.2021 21:02
    Avaksi
    Sta kazete, misevi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.