Digitalna konferencija "Digital day" 3. juna

Digitalna konferencija "Digital day" koja će se baviti promenama u digitalnoj industriji u poslednjih deset godina biće održana 3. juna.
Digitalna konferencija "Digital day" 3. juna
Foto: Pixabay
Ovogodišnja konferencija biće deseta po redu, a ona će se održati pod nazivom "10 godina kidamo digital". Ideja programa konferencije jeste da isti da odgovore na to kako je izgledala protekla decenija u digitalnoj industriji i koliko je ona napredovala, kakve je promene donela i koliko je uticala na promenu poslovne klime u zemlji i regionu.
 
Osim toga, organizatori navode da će se na konferenciji pričati i o tome kako smo evoluirali od jurnjave za fanovima, pratiocima i lajkovima, preko fleš aplikacija i foto konkursa do toga da nas nekoliko korenitih promena algoritma dovede do uspostavljanja novih vrednosti: native sadržaja, influencer marketinga, upotrebe programatika i piksela u svakoj digitalnoj kampanji.
 
"Glavne teme keynote predavanja i panela biće rekapitulacija krucijalnih dešavanja u digitalnoj industriji i digitalnoj zajednici od njenog postanka. Prisetićemo se šta je sve uticalo na to da se digital transformiše u ono šta danas predstavlja, kakvi su efekti tih promena, koliko su promene uticale na digitalne profesionalce i korporacije, njihove kampanje, kao i kakve nam je promene donela prethodna godina i kakva su predviđanja za period koji je pred nama", najavljuju organizatori konferencije.
 
Oni dodaju i da će program otvoriti Igor Černiševski, Head of Digital u Direct Media United Solutionsu predstavljanjem AdEX istraživanja za 2020. godinu u toku kog će biti prezentovani referentni podaci o veličini i obimu tržišta digitalnog oglašavanja na globalnom nivou i u Srbiji. Nastavak programa obeležiće 3 panel diskusije i 5 keynote predavanja predstavnika vodećih svetskih i domaćih digitalnih kompanija.
 
Prvi među keynote predavačima biće Ivan Radojičić, Brand Partnerships Manager kompanije TikTok u Njujorku. Ekskluzivno prvi put u Srbiji nastupa predstavnik ove vrlo popularne društvene platoforme, koja u poslednje dve godine beleži fantastičan uspon u broju korisnika. 
 
Posle njega predavač će biti i Gerton Bejo, osnivač i CEO, agencije Vatra, koji nakon studija 2D i 3D dizajna i komunikacija u Velikoj Britaniji diplomirao dizajn i oglašavanje, a kasnije se specijalizovao za istoriju umetnosti u Velikoj Britaniji. Gerton više od 20 godina pruža usluge na polju polju dizajna, marketinga i oglašavanja stotinama klijenata iz različitih industrija u Albaniji i na Balkanu, gde agencija Vatra ima svoje prisustvo.
 
U nastavku programa svoja predavanja održaće Soco Nunez de Cela, Interim Marketing Director iz Burger Kinga i Biljana Stojković iz oglasnika Sasomange, kao i drugi govornici čija će imena uskoro biti objavljena.
 
IAB MIXX Awards dodela biće održana nakon konferencijskog programa, 3. juna, kada će najboljim digitalnim agencijama biti svečano dodeljene nagrade za kampanje i projekte realizovane u toku 2020. godine.
 
Ogranizatori navode i da će svi koji su zainteresovani moći da prate video prenos uživo na veb strani www.digitalday.rs ukoliko prethodno obezbede kotizaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.