Omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi

Ministarstvo pravde predstavilo je portal koji zainteresovanima omogućava da na jednom mestu imaju uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih izmire elektronskim plaćanjem.
Omogućeno elektronsko plaćanje sudskih taksi
Foto: Pixabay
Sistem +ePlaćanje (eplacanje.sud.rs) je razvijen u saradnji sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, a omogućen je za predmete u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.
 
Plaćanje se obavlja platnim i kreditnim karticama sa Portala pravosuđa, odabirom opcije "plati" za unapred određenu taksu, bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu ili broju računa u mobilne i druge aplikacije.
 
"Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobadja dostavljanja dokaza o uplati takse", navela je ministarka pravde Maja Popović.
 
Prilikom procesa ePlaćanja naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši ePlaćanje.
 
"O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata", dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.