Brnabić: Ne govori se više da je Srbija zemlja jeftine radne snage i motača kablova

"Danas se više ne govori da je Srbija zemlja jeftine radne snage i onih koji vuku kablove. Srbija je danas zemlja sa kojom žele da sarađuju."
Brnabić: Ne govori se više da je Srbija zemlja jeftine radne snage i motača kablova
Foto: 021.rs
To je rekla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na zatvaranju 28. Kopaonik biznis foruma, a prenosi N1.
 
Srbija, prema njenim rečima, ima minimalni pad BDP-a u Evropi, a plan je da prevaziđe projektovanih šest odsto privrednog rasta ove godine.
 
"Rast je nošen rastom građevinske industrije, izgradnje puteva, digitalizacije", podsetila je predsednica Vlade.
 
U ovom trenutku, kako je navela, gradi se 330 kilometara puteva. U infrastrukturu koja je sada u izgradnji uloženo je četiri milijarde evra.
 
Brnabić je rekla da će ove godine iz osnovnih škola izaći prva generacija maturanata koji su imali programiranje kao osnovni predmet.
 
"Od 1. septembra uvodi se učenje veštačke inteligencije u osnovne škole. A školstvo će biti kompletno opremljeno kako bi se omogućila inovativnost", rekla je ona.
 
Naglasila je da digitalizacija domaću privredu čini konkurentnijom, državu efikasnijom, a građanima život čini lakšim, što se videlo i kroz organizovanje vakcinacije protiv korona virusa.
 
"Danas se više ne govori da je Srbija zemlja jeftine radne snage. Danas se u Srbiju dolazi i sa Srbijom sarađuje, zbog inžinjerske izvrsnosti, posvećenosti, znanja i kreativnosti naših ljudi, zbog izvanrednih uspeha koje naši razvojni timovi prave u međunarodnoj konkurenciji", kazala je Brnabić.
 
Premijerka je rekla da je Srbija počela novu fazu transformacije privrede koja rast bazira na novim tehnologijama za održivi razvoj, pre svega na energetskoj transformaciji i zelenoj ekonomiji, i na digitalizaciji zdravstva i biomedicinskoj tehnologiji.
  • Msp

    02.06.2021 12:08
    Valda
    Odavno znate da smo.vec dugo u modernom privlačnosti.
  • Novi

    01.06.2021 07:29
    Sad
    Sad se govori da je ekonomski tigar...
  • Mirjana

    31.05.2021 20:52
    Nemate vi pojma sta se sve radi po firmama.Svi su iskoristili koronu smanjili plate otpusili radnike.A oni koji rade ne smem ni da pricam ..zabranjeno je o strane sefova kao da smo u zadruzi...pucaju nam kazne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija