Uginula trećina kokošaka u Crnoj Gori zbog nestanka struje

Više od 200 hiljada kokošaka uginulo je na farmi "Agromont" u Martinićima, u Crnoj Gori, nakon nestanka struje zbog čega nisu mogli da rade rashladni uređaji.
Uginula trećina kokošaka u Crnoj Gori zbog nestanka struje
Foto: Pixabay (ilustracija)
Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su za Vijesti da su upoznati da je minulog vikenda došlo do uginuća. Tvrde da je uginulo više od 200 hiljada kokošaka, što je trećina ukupnog kokošijeg fonda u Crnoj Gori, a šteta se procenjuje na više od milion evra.
 
Iz resora ministra Aleksandra Stijovića rekli su da su naložili nadležnim službama da izađu na teren u Martinićima i da isprate proces uništavanja, odnosno zakopavanje uginule živine.
 
Iz Ministarstva su ocenili da je to najveća katastrofa u živinarskom sektoru u Evropi, zbog koje će biti ugroženo tržište u Crnoj Gori. Farma "Agromont" navodno je proizvodila petinu svih jaja na tržištu Crne Gore, u kojoj je dnevna potrošnja oko milion komada.
 
Navedeno je da Ministarstvo traži način kako da pomogne farmi na kojoj je zaposleno stotinak ljudi.
 
Navodno‚ kokoške nisu bile osigurane, za razliku od objekata u kojima su bile smeštene.
  • Stevan

    14.07.2021 14:22
    sinisastevanovic1950@gmail.com
    E sad i agregat, jadan ne bio.
  • Dragan

    13.07.2021 21:18
    Ah
    E moj čukun deda imao veliko jato,nit struje nit vode.Iskopao bunar za vodu i ručno im sipao vodu,perad se držala napolju.Znao je šta i kako se radi.
  • Обсервер

    13.07.2021 10:53
    Агрегат ?
    Озбиљна производња ове врсте, мора да има помоћни извор снабдевања водом и струјом. По искуству, и струје и воде нестане, баш када су најпотребнији. Иначе за одгој новог јата, поред новца, потребан је и природни циклус од 18-20 недеља. Ако нису научени од других у менаџменту, нека се уче на својим грешкама, бар. Милион евра није баш мало, а о изгубљеној добити да не говоримо. Посебна је прича о самим животињама шта су претрпеле.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.