Program Moja prva plata postigao uspeh, nastavljaju se mere podsticanja

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ocenili su danas da je program "Moja prva plata" postigao uspeh.
Program Moja prva plata postigao uspeh, nastavljaju se mere podsticanja
Foto: Pixabay
Putem ovog programa mladima je omogućeno da uz državnu subvenciju steknu prvo radno iskustvo.
 
Kisić Tepavčević je najavila da će Vlada Srbije nastaviti sa aktivnim merama podsticanja zapošljavanja mladih, uz ocenu da su mladi osnovna podsticajna snaga i budućnost države i društva.
 
Kako je istakla, program "Moja prva plata" je pokazao veliku zainteresovanost mladih, jer je 80 odsto onih koji su učestvovali rekli da bi taj program preporučili prijateljima, ali i naveli da bi nastavili da rade kod istog poslodavca.
 
"To su jasni pokazatelji da treba da nastavimo sa programom", rekla je ona na predstavljanju rezultata prve faze programa "Moja prva plata" u PKS.
 
Čadež je istakao da postoje svi razlozi za zadovoljstvo, jer je cilj programa, ističe, da država pomogne mladima bez radnog iskustva. Rekao je i da su 2/3 kompanija pokazale interesovanje da zaposle mlade ljude koji su bili u programu, dok je više od trećine kompanija na državnu naknadu, mladima dodavalo državna sredstva.
 
"Mladi su pokazali da su uspešni da se zaposle. Reč je o fantastičnom programu koji je vlada pomagala od prvog trenutka i koji treba nastaviti", rekao je Čadež.
 
U programu "Moja prva plata" učestvovalo je 8.540 kompanija, a on je aktivirao 8.453 ljudi. Do 16. juna zaposlilo se 576 ljudi iz ovog programa.
 
Najveći deo sticao je iskustvo u privatnom sektoru, a među njima više od 60 odsto žena.
  • Forenzičar

    13.07.2021 19:20
    Uspeh! Da nije žalosno od ovih pajaca, bilo bi smešno. Od 8600 mladih, zapošljeno za stalno 6%. Toliko o obrazovanju koje sprema kadrove za našu privredu.
  • Dragan

    13.07.2021 14:55
    Ah
    Ja tvrdim i znam da je fijasko.Zaposlili nekoliko da lepe koverte na računima pa umesto 5 račune šalju 15 u mesecu.Nekoliko prisilno poslali u Aptiv i Lear kao motače.Da bi nekog zaposlio moraš imati gde da ga zaposliš.A ne stručnjake ne primam naročito sa biroa. Primam,proba i to je to.Ja sam imao praksu u školi koja je bila i servis jedne fabrike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.