Prodaje se BIP

Beogradska industrija piva (BIP) u stečaju, čija je vrednost procenjena na 4,17 milijardi dinara, ponuđena je na prodaju metodom javnog prikupljanja ponuda.
Prodaje se BIP
Foto: Pixabay (ilustracija)
Najvažnija imovina BIP-a u Beogradu su proizvodni kompleks u Ulici Vojvode Radomira Putnika, lokacija kod Mostara, čija je ukupna realna površina veća od 26,7 hiljada kvadratnih metara i fabrika sokova na Zrenjaninskom putu koja je na više od 11,8 hiljada kvadrata, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
 
U prodajnom paketu su Fabrika piva i slada Čačak, poslovni objekti u Obrenovcu, Kosovskoj Mitrovici, Alibunaru, prodajni centar u Kragujevcu i stan u Budvi.
 
Sa BIP-om prodaje se i 12 registrovanih žigova u Srbiji među kojima su Bg svetlo i tamno pivo i ruski kvas, kao i tri međunarodna žiga.
 
Kao važna imovina BIP-a navedena su i sporna prava na sirćetani u Beogradu, kao i oprema u proizvodnim pogonima u Beogradu i Čačku.
 
Krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu BIP-a je 16. avgust.
 
Beogradska industrija piva je u stečaju od 2016. godine.
  • Sada

    19.07.2021 08:06
    mafija
    Šta se tu pivo pravilo, pravilo se! Ide i tu nekakav naprednjački toranj zbogradi nečeg! Bratija jašu, a i neka jašu! Zaslužili smo ovakvi!
  • Laloš

    17.07.2021 22:36
    To se zna zašto se prodaje s obzirom na lokaciju fabrike. Mada im je pivo bilo katastrofa ali im je Kvas bio vrh.
  • mile pivar

    17.07.2021 20:06
    Nije ih vec kupio Millenium team ?
    kako bre ?
    nemaju svoje pivo ?
    Pa to je nedopustivo …
    Millenium beer

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.