Amazon odložio povratak zaposlenih u kancelarije

Kompanija Amazon odložila je povratak zaposlenih u kancelarije do početka sledeće godine zbog naglog rasta broja zaraženih delta sojem virusa kovid-19.
Amazon odložio povratak zaposlenih u kancelarije
Foto: Pixabay
Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomeren na 3. januar 2022, rekli su iz Amazona za televiziju CNN.
 
Kada se budu vratili na radna mesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanije.
 
Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odlažu te planove jer ih zabrinjava rast broja slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu.
 
Gugl je prošle nedelje najavio da će pomeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija Uber saopštila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.
 
Glavni izvršni direktor Epla Tim Kuk je takođe izjavio da će kompanija odložiti planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mesec dana, a iz Majkrosofta su poručili ranije ove nedelje da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mesta pre 4. oktobra.
  • Afkaf

    07.08.2021 15:56
    Hmmmm
    A škole,naravno,u punom sastavu od 1-4. Ko šmirgla učitelje i nastavnike stranih jezika
    Ima ih na Birou bez dana rada u učionici, a i neiskusnih apsolvenata pa će popuniti. Kvalitet ...hm

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.