Gubitak Etihada u prvoj polovini godine 400 miliona dolara

Kompanija Etihad je prijavila gubitak od 400 miliona dolara u prvoj polovini godine usled smanjenja broja putnika od 68 odsto.
Gubitak Etihada u prvoj polovini godine 400 miliona dolara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovi poslovni rezultati, iako su polovina od 800 miliona dolara gubitaka prijavljenih usred pandemije u prvoj polovini 2020, ukazuju na kontinuirano neizvesne izglede ovog avio prevoznika.
 
U poslednjih šest meseci, aviokompanija je prevezla milion putnika koji su u proseku popunili 24,9 odsto mesta u avionu.
 
Etihad je jedan od vodećih prevoznika na Bliskom istoku, ali su ga finansijski gubici potresli i pre nego što je pandemija ostavila posledice po avio industriju širom sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija