Amazon nudi nedeljni bonus od 50 funti radnicima koji ne kasne

Amazon nudi nedeljni bonus od 50 funti stalnim radnicima u Velikoj Britaniji ako dođu na posao na vreme, objavio je BBC.
Nagrada važi za radnike koji su radili svaki dan, isključujući bolovanje zbog invalidnosti ili kovida19.
 
Amazon kaže da će nagrada pomoći kompaniji da ispuni svoje letnje i božićne poslovne ciljeve.
 
Internetski maloprodajni div je prošle nedelje nudio bonus od hiljadu evra za magacionere koji počnu da rade pre 18. septembra.
 
Podsticaji se nude u vreme oporavka britanskog tržišta rada, zbog čega je broj slobodnih radnih mesta u avgustu bio rekordno visok.
 
"Trenutno nudimo bonus za dolazak na brojnim lokacijama stalno zaposlenima, koji će podržati našu letnju potražnju i pomoći nam da se pripremimo za sezonu praznika", izjavio je portparol Amazona.
 
Bonus će se isplaćivati nedeljno, na osnovu stopostotne dolaznosti u svim smenama, izuzev izostanaka prema Zakonu o jednakosti ili nedolaska povezanog s kovidom19.
 
Amazon je suočen s kritikama zbog loših uslova rada u Britaniji i drugim delovima sveta i neki bivši radnici optužili su kompaniju da ih je tretirala kao robove.
 
Neke privredne grane u Britaniji muku muče s nedostatkom radne snage, ponajviše vozača.
 
Lanac supermarketa Tesco nudi vozačima kod potpisivanja ugovora o radu bonus od hiljadu funti, a lanac robnih kuća Džon Luis planira da poveća plate.
 
Mesna industrija čak želi da zaposli sadašnje i bivše zatvorenike kako bi popunila prazna radna mesta u klanicama i fabrikama za preradu hrane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.