Britanija kaznila Fejsbuk sa 50 miliona funti

Britanski regulator za zaštitu konkurencije kaznio je Fejsbuk sa 50,5 miliona funti (69,4 miliona dolara).
Britanija kaznila Fejsbuk sa 50 miliona funti
Foto: Pixabay
Kompanija je kažnjena zbog kršenja naredbe izrečene tokom britanske istrage o Fejsbukovoj kupovini popularne aplikacije "Gifi" za pravljenje i deljenje GIF animacija.
 
Fejsbuk tokom istrage nije pružio potrebne informacije, zbog čega im je izrečeno više upozorenja, saopštila je britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržište.
 
Britanske vlasti su saopštile da je ovo prvi put da je otkriveno da je ta kompanija prekršila takozvanu "početnu naredbu" svesnim odbijanjem da dostavi potrebne podatke.
 
Takve naredbe su standardna praksa na početku istrage o završenom spajanju kompanija i imaju za cilj sprečavanje daljih integracija kompanija dok se odvija istraga.
 
Kompanija je kažnjena sa 50 miliona funti zbog neizvršenja naredbe i sa još 500.000 funti zbog toga što je dva puta, bez saglasnosti, menjala svog glavnog službenika za usklađenost sa zakonskom regulativom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.