Amazon razočarao investitore, dobit duplo manja nego godinu dana ranije

Grupa Amazon za onlajn prodaju prijavila je prihode od 110,8 milijardi dolara u trećem tromesečju ove godine što je u skladu sa očekivanjima kompanije, ali ne i investitora.
Amazon razočarao investitore, dobit duplo manja nego godinu dana ranije
Foto: Pixabay
Gigant internet prodaje objavio je neto dobit od 3,2 milijarde dolara u trećem tromesečju, u odnosu na 6,3 milijarde dolara u istom periodu prošle godine, u jeku pandemije.
 
Amazon je jedna od malobrojnih maloprodajnih firmi koja je prosperirala za vreme pandemije. 
 
Kako su se zatvarale prodavnice za robu koja nije neophodna, ljudi zatvoreni kod kuće okrenuli su se Amazonu za sve - od hrane do sredstava za čišćenje.
 
Ali, Amazon sada beleži usporeniji rast prodaje, pošto se poredi sa prošlogodišnjim velikim skokom zbog navale na kupovinu onlajn. 
 
Usporenje rasta takođe je odraz toga što su ljudi, posebno u Evropi i SAD, mobilniji i rade druge stvari osim onlajn kupovine.
  • Djuri

    04.11.2021 07:12
    Uzasne cene transporta
    Smanjile su mnogima dobit.
  • BoeserWolf

    31.10.2021 14:04
    @pobogu
    "Slicno se desava kada se otvara neka kompanija, pa se zbog nekih nepredvidjenosti otvaranje kompanije odlozi za mesec dana - nisu ni poceli da rade, a vec su napravili gubitak."

    a kako se to zove na vasem ekonomskom univerzitetu gde ste studirali, da vasi profesori to nisu zvali profit?

    Napise se glupost samo da bi na kraju rekao kako kapitalizam ne valja. Ako ne valja, smislite bolje, jer je sve do sad bilo jos gore.
  • pobogu

    31.10.2021 10:48
    "Amazon razočarao investitore, dobit duplo manja nego godinu dana ranije"

    Zanimljivo, iako si u dobiti, racunas kao da si u gubitku.

    Slicno se desava kada se otvara neka kompanija, pa se zbog nekih nepredvidjenosti otvaranje kompanije odlozi za mesec dana - nisu ni poceli da rade, a vec su napravili gubitak. Ovakva glupost usled ljudske pohlepe je moguca samo u kapitalizmu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.