Prihodi Alibabe u drugom kvartalu ispod očekivanja

Prihodi kineske Alibaba grupe u drugom kvartalu podbacili su u odnosu na tržišna očekivanja jer su usporavanje potrošnje u Kini i poremećaji u lancu snabdevanja pogodili njen sektor e-trgovine.
Prihodi Alibabe u drugom kvartalu ispod očekivanja
Foto: Pixabay
Ukupni prihodi su porasli za 29 odsto na 200,69 milijardi juana (31,44 milijarde dolara) u kvartalu završenom 30. septembra, a profit je pao za 38 odsto međugodišnje na 11,20 juana po akciji (1,75 dolara).

Tržišni analitičari su u proseku očekivali prihod od 204,93 milijarde juana (32,1 milijarda dolara) i profit od 12,36 juana po akciji, prema podacima kompanije Refinitiv koja se bavi prikupljanjem, analizom i distribucijom finansijskih pokazatelja.

Velike kineske tehnološke kompanije su, navodi agencija Rojters, takođe pod pritiskom pooštrenih propisa koje su doneli kineski regulatori pozivajući se na antimonopolske i bezbednosne razloge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija