Proizvođač Mocart kugli ide u stečaj

Kompanija "Salcburg čokolade" iz Grediga, poznate po proizvodnji Mocart kugli, podnela je kod pokrajinskog suda u Salcburgu zahtev za stečaj.
Zbog ovog neočekivanog kraha sindikalci, zajedno sa radničkim savetom i menadžmentom, planiraju da razgovaraju o situaciji i informišu zaposlene.
Iako je proteklih godina preduzeće beležilo dobit, prošle godine ga je pandemija teško pogodila, napisao je direktor Kristijan Šigerl.
Zbog značajno smanjenog broja turista, manifestacija i proslava došlo je do pada prodaje čokoladnih proizvoda, a tako i Mocart kugli.
 
Pad obrti iz prošle godine moglo je samo delimično biti kompenzovan u novoj poslovnoj godini, međutium, i pored novih klijenata u izvozu i državne korona pomoći i ove godine, zbog prošle, beležiće se ogroman gubitak.
 
"Aktuelni lokdaun i značajni rast cena sirovina, energije, plata, troškova logistike, materijala za pakovanje su dalji razlozi", dodao je Šigerl i dodao da se zaposlenima ne mogu isplatiti novembarske plate, kao ni božićni dodatak.
 
Inače, ovo preduzeće proizvodi "Bobi čokolade", "Maria Terezija taler" i "Salcburg konfiseri".
 
Kompanija je osnovana 1897. pod imenom "Rajsigl fabrika slatkiša" u gradu Salcburgu, i preseljena je 1956. u Gredig.
  • jooooooooj

    05.12.2021 21:37
    sa tom tehnologijom
    propadaju
    Čemu mi da se nadamo ?
  • pera

    30.11.2021 17:35
    ..
    Nooooooooo..ein!
  • Posmatrač

    30.11.2021 16:06
    Hm
    Nije se menadžment snašao u "korona" svetu i došao đavo po svoje.Ipak to je država u kojoj i ako dođeš na biro imaćeš pristojnu nadoknadu.A što se tiče Mozart kugli,za mene je Ferrero na višem nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.