Spojene Eurobanka i Direktna banka

Eurobanka je završila proces pripajanja Direktne banke i od danas posluje pod novim imenom - Eurobank Direktna.
Spojene Eurobanka i Direktna banka
Foto: Pixabay
Nova banka ima ukupnu aktivu od preko dve milijarde evra i kapital od preko 300 miliona evra i time zauzima 6,4 procenata tržišta kredita u Srbiji.
Eurobank Direktna, koja posluje u okviru Eurobank grupe, ima u Srbiji mrežu od 127 ekspozitura.
Kako je saopšteno, klijenti pripojenih banaka će imati na raspolaganju sve proizvode i usluge kao i u prethodnom periodu, a svi ugovori i druge obaveze biće nastavljeni na isti način i bez ikakvih izmena u načinu realizacije.
 
Eurobanka i Direktna banka u julu ove godine najavile su pripajanje, kada je saopšteno da će posle okončanja ove transakcije akcionari Eurobanke kontrolisati oko 70 odsto akcija objedinjene banke, dok će akcionari Direktne imati vlasništvo nad preostalih 30 odsto akcija.

Teme

banke

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija