Više od šest miliona evra državne pomoći za novu fabriku u Šapcu

Komisija za kontrolu državne pomoći ocenila je da je subvencija od 6,4 miliona evra koja je dodeljena firmi United Alloy-Tech Europe u Šapcu u skladu sa pravilima za dodelu pomoći.
Više od šest miliona evra državne pomoći za novu fabriku u Šapcu
Foto: Pixabay

Kompanija dobija pomoć kao podršku u izgradnji nove fabrike proizvodnog sektora za proizvodnju delova automobilske industrije livenjem aluminijuma u Šapcu, otkriva Nova ekonomija. 

Nacrt ugovora o dodeli sredstava podsticaja, koji je dostavljen Кomisiji, zaključen je između Ministarsva privrede i United Alloy-Tech Europe Šabac. 

United Alloy-Tech Europe osnovana je 13. januara 2021. godine i u vlasništvu je ulagača, privrednog društva Minth GmbH iz Nemačke.
 
Projektom će, kako se navodi, biti zaposlen najmanje 161 novi radnik na neodređeno vreme do kraja 2023. godine, a kompanija ima obavezu i da u istom roku uloži u materijalna i nematerijana sredstva firme od najmanje 50 miliona evra. 
 
Kompanija se obavezuje i da, nakon ispunjenja obaveze zaposlenja, svakom novozaposlenom redovno isplaćuje osnovnu zaradu koja je za najmanje 20 odsto veća od minimalne zarade.
 
  • Bux

    06.01.2022 07:53
    Bilo je u Novom Sadu velik broj fabrika pa i motorna industrija ( MOTINS ) pa su skoro sve zatvorene .Što država nije da nije imala sluha pa da da subvencije već postojećim domaćim firmama. A neee
    Lakše je upropastiti domaću privredu, pa se praviti pametan " kako smo doveli strane firme ( ulagače ) u našu zemlju.
  • VLADIMIR IlIC

    05.01.2022 21:12
    Bice ista stvar kao sa Yazakijem u Sapcu!!!
  • Arsa

    05.01.2022 15:08
    Bedne plate
    20% veće plate od minimalne cene rada.To mu dođe 42000.Neka žive oni sa tom plato.Hvala i ŽBOGOM ŽOHARI...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.