Skaj: Dragan Šolak kupuje klub iz Premijer lige

Fudbalski klub Sautempton dobiće novog vlasnika - kompaniju Sport Republic, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe, u okviru koje posluje i Sport klub, prenosi Skaj.

Na taj način, Sport Republic, inače investiciona firma na polju sporta i zabave, naslediće dosadašnjeg većinskog vlasnika Kineza Gaa Jišenga, koji je postao vlasnik 80 odsto deonica kluba 2017. godine, prenosi N1

Skaj prenosi da je dogovor vredan 100 miliona funti.

Sautempton, trenutno 14. tim u Premijer ligi, 10 bodova iznad zone ispadanja, mesecima je bio u potrazi za novim vlasnikom.
 
Kako prenosi Skaj, Šolak navodno stoji iza nove kompanije koja će pokušati da dođe do vlasništva u još nekim klubovima u drugim ligama, slično strategiji kakvu imaju vlasnici Mančester sitija. 
 
Isti izvori prenose da su u preuzimanje Sautemptona umešani i Rasmus Ankersen, nekadašnji direktor Brentforda, i Henrik Kraft, investitor koji svoju bazu ima u Londonu.
 
Kupovinu kluba, inače, prvo treba da odobri Premijer liga, pošto su iz Vlade Britanije ranije zahtevali striktnija pravila posle nekoliko propalih dogovora, ali i odluke šest klubova da se pridruže Superligi prošle godine, ali je ideja o tom takmičenju brzo doživela krah.
  • Komifo

    06.01.2022 17:55
    @Iznogud

    Prvo se pozabavi svojim bosanskim temama, pa tek onda pređi na vesti iz sveta.
  • Iznogud

    06.01.2022 07:28
    @Dragan
    Prvo savladaj pravopis, pa ćemo preći na ozbiljnije teme!
  • Dragan

    05.01.2022 21:44
    Stalna priča o nekim tajkunima i lopovima. Ako su lopovizasto ih neuhapse posle 8 godina vladanja? Da li kopernikus vrede 200 miliona eurica, koliko vredi pravo prenosa Premijer lige? Napad je najbolja odbrana u sportu a i zivotu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija