Nova kovanica od dva evra u Evropskoj uniji

Povodom 20. godišnjice evra i početka francuskog predsedavanja Savetom Evropske unije (EU) u opticaj je puštena nova kovanica od dva evra.

Kovanicu krase hrast i drvo masline koji predstavljaju snagu, mudrost i prirodu, navodi se u saopštenju i dodaje da su dva drveta uokvirena šestouglom, simbolom Francuske, i okružena sa 12 zvezda evropske zastave.

"Ove godine se obeležava 20. godišnjica evra. Francuzi kao i Evropljani su veoma vezani za to, više nego ikad. Evropljani podržavaju jedinstvenu valutu, čine je elementom stabilnosti, zaštite i privlačnosti naših ekonomija koje su nas štitile i tokom krize", izjavio je nedavno francuski državni sekretar za evropska pitanja Kleman Bon.

Oko 30 miliona novih kovanica od dva evra pušteno je u opticaj 1. januara, na datum kada je Francuska preuzela šestomesečno predsedavanje EU, dodaje se u saopštenju.

Teme

evro
  • zoran

    12.01.2022 03:24
    zoranpetkovic@gmail.com
    Pokazali ste se kolko je stabilan euro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.