I Novosadski sajam na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

U okviru pete tematske nedelje "Putovanja i povezanost", na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, predstavio se i Kongresni centar Master Novosadskog sajma.

Predstavnici novosadskog preduzeća su predstavili potencijale Novosadskog sajma kolegama iz branše širom planete sa posebnim akcentom na potencijalnu saradnju ovdašnjeg Sajma poljoprivrede i Gulfood sajma u Dubaiu, najvećeg Svetskog sajma hrane koji će se održati od 13. do 17. februara.

Potpisivanje protokola o poslovno-tehničkoj saradnji dva sajma realizovaće se tokom šeste tematske nedelje "Poljoprivreda i prehrana" koja počinje 12. februara.

Privrednu delegaciju Srbije u toku nedelje "Putovanja i povezanost", osim izvršne direktorke za Kongresne aktivnosti Novosadskog sajma Andree Knezi čine i predstavnici Kongresnog biroa Srbije i Sava centra.

Oni su se tokom prethodne nedelje susreli sa predstavnicima Kongresne i Sajamske industrije Dubaija Dijegom Koretezeom, predsednikom za Kongresne komercijalne poslove Svetskog trgovinskog centra Stinom Jakobsenom, direktorom Kongresnog Biroa Dubaia i Fatimom Ezahra Munzih, menadžerkom Kongresne prodaje.

Delegacija Srbije je sem Novosadskog sajma predstavila i beogradski Sava centar u procesu renoviranja, sa ukupnim kapacitetima i ključnim biznisima i manifestacijama. Razgovaralo se o mogućnostima za saradnju i utvrđene su tri ključne oblasti - poljoprivreda i prehrambena industrija, informacione tehnologije i digitalni biznis, kao i medicina i briga o zdravlju. Razmatrana je i uzajamna promocija sajamskih manifestacija i ključnih događaja, mogućnosti transfera znanja i saradnje u različitim akademskim oblastima, kao i zajedničke inicijative u međunarodnim asocijacijama iz kongresnog biznisa.

Osnovni cilj učešća Republike Srbije na Expo Dubai 2020 jeste promocija srpske poslovne zajednice na vodećoj svetskoj poslovnoj manifestaciji, koja se realizuje kroz namenski biznis program koji obuhvata različite oblike učešća i aktivnosti. Za realizaciju biznis programa zadužene su Privredna komora Srbije, Razvojna agencija Srbije i operativni tim za svetsku izložbu, dok poslovna strategija obuhvata realizaciju devet privrednih delegacija koje se formiraju po tematskim nedeljama.

Inače, tokom tematske nedelje "Putovanja i povezanost" koja traje do 15. januara učestvuje 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HOREKA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, koji predstavljaju svoje proizvode i usluge.

Pod sloganom "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost", privrednici i privredne delegacije iz naše zemlje predstavljaju se do 31. marta u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Expo 2020 Dubai traje od 1. oktobra i na njemu učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta.

  • Jasna

    14.01.2022 19:21
    Sajam
    Firma pred stecajem a placaju put delegaciji u Dubaji. Menadzment za primer.
  • TBL

    14.01.2022 16:12
    Pogledajte na twitteru nalog @dartvejder i post od pre par dana sa sve slikama našeg štanda, tuga. Zaista sramotno, poređali neke jastučiće, kao kontrast svim onim sajber štandovima drugih zemalja izlagača. Maja Gojković i ekipa sa sve obezbeđenjem troše enormno naše pare a efekat nula. Ovo mora da prestane!
  • .

    14.01.2022 15:01
    Čime se to tačno Novosadski sajam imao pohvaliti?
    Time što:
    više niko ga ne posećuje
    što je sveden na minimum i što izdaje svoj prostor salonima jefitnog nameštaja od iverice
    ili što mu je zaštitni znak smrad zagorele masti od roštilja koji ne dolikuje sajmu nego leskovačkom kiosku
    ili time što u šatoru "goste zabavlja Ćana"?

    NS sajam je pogazilo vreme i loša uprava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija