Jedinstvena Rusija: Nacionalizovati imovinu zapadnih kompanija koje su napustile rusko tržište

Svim zapadanim kompanijama koje su napustile biznis u Rusiji treba da bude nacionalizovana imovina u toj zemlji, predložila je danas vladajuća Jedinstvena Rusija (JR).
Jedinstvena Rusija: Nacionalizovati imovinu zapadnih kompanija koje su napustile rusko tržište
Foto: Pixabay
Visoki funkcioner JR Andrej Turčak saopštio je da odlaskom sa ruskog tržišta te kompanije faktički rade na bankrotstvu zemlje i momentalno ostavljaju radnike bez posla. 

"Zapad je krenuo u rat sankcijama protiv Rusije, u koji su se uključile ne samo vlade, već i privatne kompanije. Neke od njih objavljuju da zatvaraju biznis i zatvaraju svoja preduzeća. Poslednji su saopštili Valio i Paulig, a juče Fajzer", naveo je Turčak.

Po njegovim rečima, u svim slučajevima, reč je o čisto političkim rešenjima. 
 
"Takve odluke zapadnih kompanija nisu ništa drugo nego smišljeno bankrotstvo. JR predlaže nacionalizaciju njihovih pogona u vreme specijalne operacije u Ukrajini", dodao je. 
 
"Mi ćemo doneti oštre recipročne mere, prateći zakone ratnog vremena", rekao je Turčak.
  • Borat

    09.03.2022 13:33
    Pa kradite tudje, po tome su komunisti najpoznatiji, i po ubijanju ljudi, i to svojih. Doktrina je da narod sluzi drzavi, a drzava to je "on", diktatura znaci.....u savremenoj slobodnoj civilizaciji, drzava sluzi drustvu, na izborima se ispostavi racun i vlast se menja, sloboda izrazavanja i sloboda novinarstva su kljucni za uspostavljanje racuna vlastima.
    "On" je agresijom krenuo na nezavisnu, suverenu drzavu, zato su sankcije najmanje sto civilizovan svet moze da nametne protiv varvarstva.
  • Dejan

    09.03.2022 08:56
    Tragicno
    Vise je nego evidentno da su zemlje zapada pogazile i to odavno sve regole civilizovanih drustava i zdravog razuma!Kreirale su svojim medijima nevidjenu hajku protiv suverene drzave koja pokusava da obezbedi svojim ljudima osnovna ljudska prava.Nasilje i tragedija bez presedana.Ljudski Rod se mentalno jos uvek nije pomakao iz kamenog dona.
  • Raja

    08.03.2022 16:25
    SSSR i Rusija nisu isto. Rusi nisu upravljali Sovjetskim Savezom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija