Rusiji zamrznuto oko 300 milijardi dolara u zlatnim i deviznim rezervama

Inostranim sankcijama je zamrznuto oko 300 milijardi dolara od 640 milijardi koliko je Rusija imala u zlatnim i deviznim rezervama.
Rusiji zamrznuto oko 300 milijardi dolara u zlatnim i deviznim rezervama
Foto: Pixabay

Ovo je izjavio ruski ministar finansija Anton Siluanov u intervjuu za državnu televiziju koji je danas emitovan, prenosi Euronews.

On je rekao da Zapad vrši pritisak na Kinu da ograniči trgovinu sa Rusijom kako bi omeo pristup Moskvi delu državnih rezervi koje Rusija drži u kineskim juanima, preneo je Rojters.

"Ali mislim da će nam naše partnerstvo sa Kinom ipak omogućiti da održimo saradnju koju smo ostvarili i ne samo da je održimo, već i da je uvećamo u okruženju gde su zapadna tržišta zatvorena", rekao je Siluanov.
 
On je, takođe, kazao da će Rusija ispuniti svoje obaveze prema državnom dugu i da će ga plaćati rubljama dok se državne rezerve ne odmrznu, prenela je agencija RIA Novosti.
  • Budjoni

    14.03.2022 14:28
    Poučen iskustvom Jugoslavije 90-ih godina, Putin nije verovao domaćim Bankama, već je dolare i zlato držao u inostranstvu. Ja verujem u Jorgobanku i zato blago čuvam u gaćama a pare u nedrima. Samo, mnogo se pljačkaša namnožilo, koji bi i da ti skinu gaće.
  • Nisam Ekspert!

    14.03.2022 11:48
    @Djuri
    Svet se u poslednjih 10-15 godina značajno promenio.
    Najveća ekonomija na svetu je postala Kina.
    Sve najveće zapadne proizvodne kompanije su ogromne delove svoje proizvodnje izmestile u Kinu.
    Najveće zapadne investicione kuće imaju značajan udeo i u samim Kineskim kompanijama.
    Amerika i dalje jeste najveća vojna sila, i dalje ima svoj vojni budžet veći od svih ostalih top ten država zajedno.
    Ipak Amerika cilja da smanji svoje vojno prisustvo u svetu.
    Ruski energenti ne mogu da se zanemare.
    Ogromna je tranzicija ka održivim izvorima energije i brzo napreduje, sa ciljevima 2030-2050.
    Sve ovo pobrojano ne olakšava razumevanje dešavanja u svetu, trendove i ciljeve pojedinih činilaca.
  • Nebojša

    14.03.2022 11:48
    Ludilo
    Prosto neko je bio idiot i ostavio novac i zlato u tzv prvoklasnim bankama koje su nista drugo do pljackasi.vec cidjeno sta su uradili Beibanci, ali i Libiji, Iraku, Iranu,... Znalo se sta se sprema a oni toliko bogatstvo ostavili. Nista nece dobiti nazad, jedina verzija je da bojno poraze i da preuzmu sboje i naplate troskove dolaska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.