Ilon Mask preuzeo 9,2 odsto udela u Tviteru

Ilon Mask je preuzeo 9,2 odsto udela u kompaniji Tviter postavši najveći akcionar ove platforme i to nedelju dana nakon što je nagovestio da bi mogao da uzdrma industriju društvenih medija.
Akcije Tvitera, kako navodi Blumberg, porasle su za oko 26 odsto u pretprodajnom trgovanju nakon što je objavljena regulatorna prijava u kojoj je detaljno opisano da Mask kupuje udeo.
 
Ova investicija, prema berzanskim podacima sa zatvaranja tržišta u petak, vredi oko 2,89 milijardi dolara.
 
BBC navodi da je osnivač Tesle 14. marta kupio 73.486.938 akcija Tvitera, prema podacima Komisije za hartije od vrednosti.
  • V

    04.04.2022 15:34
    Indijnac na drzavnom budzetu amerike koji je umislio da je bog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.