Bivši Putinov savetnik: Potpuni embargo na naftu mogao bi okončati rat u Ukrajini

Bivši ekonomski savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Andrej Ilarionov, izjavio je da bi potpuni embargo zemalja Zapada na ruske energente mogao okončati rat u Ukrajini.
Bivši Putinov savetnik: Potpuni embargo na naftu mogao bi okončati rat u Ukrajini
Foto: Pixabay

Ilarionov je rekao da Rusija ne uzima za ozbiljno pretnje drugih država da će smanjiti upotrebu ruskih energenata, prenosi BBC.

"Kladim se da bi za mesec ili dva ruska vojna operacija u Ukrajini verovatno bila zaustavljena. To je jedan od efikasnijih instrumenata koje poseduju zapadne zemlje", rekao je.

Uprkos pokušajima da smanji svoju zavisnost od ruskih energenata, Evropa i dalje kupuje naftu i gas iz Rusije.
 
Prema podacima od prošle godine, nafta i gas činili su 36 odsto prihoda ruske Vlade, a veći deo kupaca čine zemlje Evropske unije koje 40 odsto svojih zaliha gasa i 27 odsto nafte uvoze iz Rusije.
  • Mile

    12.04.2022 11:40
    @Gavril
    Au brate tebe baš hrane otrovima.
  • zoran

    12.04.2022 08:08
    zoks
    Rusi su slovenski narod a sta su ukrajinci indijanci
  • Gavril

    11.04.2022 10:48
    Specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini ništa i nikakve sankcije neće zaustaviti, jer je to pitanje opstanka same Rusije. Rusija zna da mora pobediti tako da druge opcije ni nema.U Ukrajini je radilo 30 Američkih biolaboratorija za proizvodnju genetskog virusnog i bakteriološkog oružja usmerenog protiv ruskog i slovenskih naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.