Netfliks nakon pada na berzi i gubljenju korisnika uvodi jeftiniji paket, stižu i reklame

Netfliks je već najavio mesečni plan potkrepljen reklamama, a upućeni su britanskim medijima otkrili cenu jeftinijeg paketa te kako će implementacija izgledati u praksi.
Netfliks nakon pada na berzi i gubljenju korisnika uvodi jeftiniji paket, stižu i reklame
Foto: Pixabay
Izvršni direktor striming servisa, Red Hastings, otkrio je prošle nedelje da je platforma službeno otvorena za reklame koje će omogućiti jeftiniju pretplatu.
To se dogodilo nakon što je Netfliks prvi put u istoriji počeo da gubi korisnike.
Prema upućenima, novi jeftiniji plan koštaće 5,49 britanskih funti mesečno u Ujedinjenom Kraljevstvu, upola manje od sadašnjeg standardnog plana, koji u Sjedinjenim Državama košta 9,99 funti ili 15,49 dolara.
 
Cena se može neznatno razlikovati od tržišta do tržišta, ali sasvim je izvesno da će svaki deo sveta dobiti jeftiniju varijantu usluge podržanu reklamama, kao i da će biti upola jeftinija od standardnog paketa. Cena novog paketa u Srbiji najverovatnije će biti 5,49 evra.
 
Analitičar Majkl Pater potvrdio je ovu informaciju i otkrio kako bi implementacija ovih promena mogla izgledati u praksi.
 
"Netfliks će najverovatnije uvesti četiri reklamne pauze od po dva minuta. Jedan pre projekcije i još tri u dvanaestom, dvadeset četvrtom i trideset šestom minutu", objašnjava.
 
Insajder Tami Parker iz GlobalData smatra da će Netfliks slediti primer HBO Maksa.
 
"HBO Maks nudi mesečni popust od pet dolara za verziju oglasa. Sasvim je izvesno da će Netfliks slediti isti model", istakao je Parker.
 
U intervjuu s investitorima Netfliks je priznao da je počeo da gubi kupce prvi put u 10 godina. Obraćajući se investitorima, izvršni direktor Netfliksa priznao je da je na stolu jeftiniji plan podržan reklamama, dodajući da je ovo odlična opcija za korisnike "koji žele nižu cenu i tolerantni su na oglašavanje".
 
Nedavno je objavljena studija koja pokazuje da Netfliks ne raste na tržištima s nižim prihodima, pa je ovaj potez, prema mišljenju analitičara, potpuno očekivan.
  • Njetfixer

    26.04.2022 10:35
    Predlog
    Bolje bi bilo da se ostave proizvodje gluposti u oblikuforsirane raznolikosti, i forsiranih lgbt sadržaja ama baš u svakom filmu i epizodi. To sve ne čini stvati boljim nego ih samo čini glupim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.