Objavljene nove cene goriva: Dizel značajno poskupeo

Cene benzina i dizela koje reguliše država poskupele su od ovog petka, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Objavljene nove cene goriva: Dizel značajno poskupeo
Foto: Pixabay
To znači da će maksimalna cena evro dizela biti 206,2 dinara, dok će evro premijum BMB koštati 184 dinara. U odnosu na proteklu sedmicu, i benzin i dizel skuplji su za 9,9 dinara.
 
Podsećamo, cena litra evro dizela bila je do danas 196,30 dinara, a benzina 174,10 dinara.
Nove cene važiće od 15 časova 29. aprila do 15. časova 6. maja, kada će ministarstvo objaviti nove iznose maksimalnih maloprodajnih vrednosti za ove dve vrste goriva.
Podsetimo, Vlada Srbije propisala je način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama, a primena ove uredbe produžena je do 31. maja.
 
Najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi, može da bude prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za sedam dinara.
 
Isti način obračuna važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 - prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.
 
Maloprodajna cena derivata nafte koja će važiti od danas do 31. maja biće formirana kao i do sada na osnovu srednje veleprodajne cene derivata, koju će utvrđivati Ministarstvo rudarstva i energetike. Na cenu će biti dodata trgovačka marža od sedam dinara po litru, koja je do sada bila šest dinara po litru.
  • Igor

    30.04.2022 11:56
    Zlo
    Kada bi se smanjila prodaja za samo 30% da vidite kako bi se cene goriva vratilo na staro. Sada kada (ne daj Bože) krene i ovaj novi virus iz Kine ima sve da nas dotuku. Ili mi njih ili oni nas.
    Na testu smo za godinu-dve. Srećno nam bilo svima.
  • Steva

    30.04.2022 09:50
    sramota je kako nam dobro ide

    Dragan
    29.04.2022 • 22:44
    Dra
    Daj zvirni kroz prozor i vidi jel izašao naro
    Nije izašao-diži još.

    -Vidi koliko je naroda na ulicama
    -A tek koliko je milicije, bome skoro da je više milicije no naroda.
    -A kako se stvari odvijaju nebime čudilo i brinulo da naroda više i nema.
  • Dragan

    29.04.2022 22:44
    Dra
    Daj zvirni kroz prozor i vidi jel izašao naro
    Nije izašao-diži još.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.