Srpske firme u Rusiji reklamiraju rad iz Beograda: Za osnivanje preduzeća do 2.900 evra

Na sajtu ruske državne novinske agencije Ria Novosti, osim vesti iz zemlje i inostranstva, smenjuju se i oglasi stranih agencija koje nude pomoć za premeštanje biznisa u druge zemlje.
Srpske firme u Rusiji reklamiraju rad iz Beograda: Za osnivanje preduzeća do 2.900 evra
Foto: Pixabay
Kako piše Danas, osnovna poruka koja se čita između redova je da to otvara mogućnost nastavka poslovanja, odnosno izbegavanja sankcija.
Među ponudama su i konsultantske usluge vezane za poslovanje koje je objavilo udruženje "Dobrodošli u Srbiju".
U oglasu stoji da poslovni tim, sastavljen od iskusnih međunarodnih bankara i korporativnih pravnika sa dubokim poznavanjem tržita Švajcarske, ANdore i Letonije, pruža prilagođena poslovna rešenja koja Srbiju čine savršenim čvorištem za sve globalne poslovne potrebe klijenata. Navodi se i cena do 2.900 evra za osnivanje preduzeća i otvaranje ličnog bankovnog računa
 
"Strancima u Srbiji najpotrebnija je pomoć pri osnivanju pravnog lica i savetovanje vezano za funkcionisanje pravnog sitema naše zemlje. Najviše problema imaju sa razumevanjem jezika i navikavanjem na novi sistem", kažu za Danas u tom udruženju koje se posredovanjem u pokretanju biznisa bavi nešto više od četiri godine. 
 
Naglašavaju da, iako se u poslednja tri meseca povećao broj zainteresovanih iz Rusije i Ukrajine, najveći broj klijenata i dalje dolazi iz Kine, dok je Indija zemlja iz koje dobijaju najviše upita. Većinu klijenata interesuje viza, a u najvećem broju kontakt sa srpskim partnerima ostvaruju preko sajta.
I u Agenciji za privredne registre potvrđuju za Danas da je u poslednja tri meseca povećan broj firmi čiji su vlasnici pravna ili fizička lica iz Rusije ili Ukrajine. 
 
Od izbijanja rata u Ukrajini do 16. maja u Srbiji je registrovano 240 privrednih društava i 596 preduzetnika čiji su osnivači fizička i pravna lica iz Ruske Federacije, dok je osnivača iz Ukrajine mnogo manje - 11 privrednih društava i šest preduzetnika. 
  • Zbunjeni

    20.05.2022 10:51
    I šta ovo sad kao nešto negativno. Ne razumem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.