Ministarstvo trgovine: Pekari da se prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama

Ministarstvo trgovine pozvalo je danas proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz Republičke direkcije robnih rezervi.
Ministarstvo trgovine: Pekari da se prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama
Foto: Pixabay
Cena tog brašna je 33 dinara po kilogramu, uključujući porez na dodatu vrednost (PDV), a prijave traju do 31. maja.
 
Jedan od uslova za prijavu je da proizvođač mora biti registrovan za proizvodnju hleba i peciva i mora se već baviti tom proizvodnjom.
Maksimalne količine brašna koje proizvođači mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba po proizvođačkoj ceni vekne od 41,20 dinara, do isteka Uredbe.
Kako se navodi u obaveštenju na sajtu Ministarstva, vodiće se računa o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Srbije.
 
Ministarstvo će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve.
 
Proizvođači hleba koji se nađu na spiskovima u obavezi su da sa Republičkom direkcijom za robne rezerve zaključe ugovore o kupovini brašna, u kojima će se tačno definisati sve što je bitno za realizaciju posla.
  • lala banat

    21.05.2022 13:38
    uh
    U dve pekare na Limanu dva su prvo smanjili gramažu a sad u jednoj i poskupeli tako smanjen proizvod.
  • Da

    20.05.2022 21:04
    Treba pekarima dati jeftino brašno da bi nam pola hleba 250 grama u pekari naplaćivali 50 dinara,to je istina tako rade .
  • Žura Pekar

    20.05.2022 20:05
    Jel iz pokradenih državnih rezervi , HHhhhHhhaahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.