Mask rekao da njegove Tesla fabrike gube milijarde, sad otpustio 200 ljudi

Kompanija "Tesla" zatvara kancelariju u San Mateu, u Kaliforniji, i gasi oko 200 radnih mesta tamo, u okviru širih napora za smanjenje troškova, potvrđeno je za CNBC.
U objektu u San Mateu, stotine zaposlenih bilo je zaduženo za beleženje video zapisa iz "Teslinih" automobila radi poboljšanja tzv. Autopilot sistema, odnosno sistema za pomoć vozaču tokom vožnje.
Dvoje otpuštenih radnika, koji su želeli da ostanu anonimni, izjavilo je za CNBC da znaju da se "Teslin" zakup poslovnog prostora bliži kraju.
Ovaj proizvođač električnih vozila, koji tek treba da ispuni obećanje o razvoju robotaksi tehnologije, ranije je preselio izvestan broj zaposlenih iz sektora Autopilot podaci u San Mateu na svoju lokaciju u Palo Altu, u Kaliforniji. Kompanija je ranije takođe zapošljavala i obučavala timove za beleženje podataka u Bafalu, Njujork.
 
Posao beleženja podataka u "Tesli" obuhvata identifikaciju i opisivanje objekata iz kratkih klipova koje su snimile kamere i senzori na "Teslinim" vozilima.
 
Jedan zaposleni je rekao za CNBC da je veliki deo osoblja u San Mateu očekivao da će biti premešten u Palo Alto ili na drugu lokaciju, i da neće izgubiti posao.
 
Ovaj američki medij, koji je došao u posed audio snimka sa jučerašnjeg sastanka na kojem su zaposleni obavešteni o otpuštanjima, prenosi kako je menadžerka rekla da je kompanija dala sve od sebe da ceo tim Autopilota iz San Matea prebaci na novu lokaciju u Palo Alto.
 
"Nažalost, nismo mogli. To znači da idemo u restrukturiranje i da su vaše pozicije pogođene", saopštila im je ona.
 
Zaposlenima je na sastanku rečeno da će im u narednih 60 dana biti isplaćene pune plate, te da je 28. jun njihov poslednji radni dan. Od njih je zatraženo da odmah ostave laptopove i ID kartice na stolovima, i rečeno im je da će putem elektronske pošte biti obavešteni o otpremninama i beneficijama.
 
Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask izjavio je u jednom intervjuu prošle nedelje da "Tesline" nove fabrike u Teksasu i Nemačkoj gube "milijarde dolara" delom zbog poremećaja u lancu snabdevanja koji sprečavaju kompaniju da poveća proizvodnju u oba pogona.
 
"Obe fabrike, i u Berlinu i u Ostinu, trenutno su ogromni krematorijumi novca", rekao je Mask.
  • Rotkvarija

    29.06.2022 17:34
    Čovek je običan
    Balansero!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.