Poznati modni brend zatvorio sve prodavnice u Srbiji

Modni brend "Orsay" je pre nekoliko dana, nakon 10 godina poslovanja u Srbiji, zatvorio svih 13 prodavnica u Srbiji.
Poznati modni brend zatvorio sve prodavnice u Srbiji
Foto: Pixabay
Poznati modni lanac je takođe zatvorio sve svoje prodavnice i u Evropi.
Polovinom juna RTL je izvestio da će zatvoriti sve radnje u Nemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. Ova vest iznenadila je mnoge, jer je kompanija ranije saopštila da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo deo, tj. 79 prodavnica umesto svih 197.
Firma vlasnik lanca prodavnica, "Orsay Gmbh" je još u novembru prošle godine pokrenula stečajni postupak u Nemačkoj, a u martu ove godine njena podružnica u Austriji je prijavila da ima probleme sa otplatom nagomilanog duga od 15 miliona evra, prenosi Blic.
 
Prema grubim procenama bez posla je ostalo oko 1.500 ljudi.
 
Što se Srbije tiče, prvo je ugašena onlajn prodaja a kupci su preko njihovog vebsajta obavešteni da radnje i dalje idu. Ipak, u tržnim centrima u Srbiji gde se nalaze prodavnice ovog brenda, radnje su zatvorene.

Teme

Orsay
  • Dadario

    04.07.2022 17:22
    Uzas, ne znam sta cu sada...
  • haha

    04.07.2022 14:36
    Pogodile ih sankcije Rusiji :)))
  • Jana

    04.07.2022 12:47
    Šteta
    Bila je to fer robna marka, solidnog kvaliteta ali nama nedostupno. Kad god kupite majicu za par stotina dinara ne zaboravite da je ta majica nastala kao rezultat robskog rada negde na istoku. Imam par komada Orsay, ne ove sa najlona sa prišivenom etiketom i mogu reći da su stvari zaista kvalitetne. Vredele su tog novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.